Στα άγνωστα χωριά της Ευρυτανίας

February 7, 2014

Η Ευρυτανία είναι ένας νέος, σχετικά, παίκτης στην τουριστική βιομηχανία της χώρας. Αυτό σημαίνει πως ένα μεγάλο τμήμα του νομού παραμένει επί της ουσίας εκτός της «βασικής» τουριστικής διαδρομής, δηλαδή από το Καρπενήσι και το χιονοδρομικό κέντρο έως τα (δημοφιλή) χωριά της Ποταμιάς.

Πρώτη εναλλακτική διαδρομή: βγαίνοντας από το Καρπενήσι δεν παίρνετε τον δρόμο προς Μικρό και Μεγάλο Χωριό, και ακολουθείτε την πινακίδα για Αγρίνιο. Υστερα από περίπου μιάμιση ώρα, θα βρεθείτε στα Φιδάκια, μερικά χιλιόμετρα πριν από τη λίμνη των Κρεμαστών, που είναι η μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη στη χώρα. Καλοδιατηρημένο, όμορφο χωριό, τυπικό της περιοχής, τα Φιδάκια είναι η τέλεια επιλογή για να εξερευνήσετε την περιοχή στα όρια Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας. Δυτικά σας περιμένουν τα Τσαγκαράλωνα, με προνομιακή θέα της λίμνης και ένα από τα πιο συναρπαστικά ευρυτανικά ηλιοβασιλέματα. Στο γειτονικό χωριό της Αγίας Βλαχέρνας βρίσκεται το φαράγγι Στενή: εκεί απλώνεται η περίφημη «παραλία» του Αγαλιανού ποταμού.

Δεύτερη εναλλακτική διαδρομή: Ερχόμενοι από Αθήνα, στις Ράχες του Τυμφρηστού δεν χρησιμοποιείτε τη σήραγγα αλλά συνεχίζετε στον παλιό δρόμο με τις στροφές με προορισμό τα ορεινά χωριά της Δομνίστας και του Κρίκελλου, στα 1.100 μέτρα περίπου. Εδώ η φύση της Ευτυτανίας κάνει θαύματα, είσαι «αλλού». Στο Κρίκελλο θα ξεκουραστείτε σε μια από τις πιο γραφικές πλατείες της ορεινής Ελλάδας. Πολύ κοντά βρίσκεται το ξακουστό φαράγγι Πάντα Βρέχει, με τον Κρικελλοπόταμο που το διασχίζει και τους περίφημους καταρράκτες του, αλλά δείξτε χαρακτήρα και κάντε υπομονή μέχρι την άνοιξη. Ο χωματόδρομος τον χειμώνα δεν είναι καθόλου καλή ιδέα.

Τρίτη εναλλακτική διαδρομή: Στο σχετικά παρθένο τουριστικά Κλαυσί, μόλις 9 χλμ. από το Καρπενήσι, θα πάτε κυρίως για γαστρονομικούς λόγους. Στις ταβέρνες του (Μαθές, της Βασιλικής κ.ά.) μπορείτε να δοκιμάσετε τοπικές λιχουδιές: δηλαδή τσαλαφούτι (φρέσκο τυρί από αιγοπρόβειο γάλα που θυμίζει το κατίκι), ντόπια κουζίνα με βάση το κρέας και υπέροχες πίτες.

 

Πηγη: Kathimerini (01/02/2014)

Please reload

Featured Posts

Απόδραση στη φύση

April 23, 2014

1/4
Please reload

Recent Posts
Please reload

Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic

ΑΡ. ΑΔΕΙΑΣ 3027

ΑΔΑ ΩΟΗΘ469ΗΙΖ-68Π

Ξενώνας Πασιθέη

Γερανίου 6 (πλησίον Κολυμβητηρίου), Καρπενήσι

Τηλ. Επικοινωνίας: 2237023888 / 6980334935

info@pasithei.com.gr

Copyright © 2014 Ξενώνας Πασιθέη

  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
  • Wix Google+ page